Rallylydnad

RALLYLYDNADSSEKTORN har till uppgift att samla klubbarna i ett nätverk och gemensamt aktivt utveckla rallylydnaden inom distriktet 

Sektoransvariga:

Åsa Grundén
Irma Larsson Purins

Kontakt – mail till: rallylydnad@sbkstockholm.se

Aktuellt

Utbildningar

TS och skrivare
Utbildningar för tävlingssekreterare och skrivare i rallylydnad kommer att genomföras under februari/mars 2021. Finns intresse så kontakta oss gärna på mailadressen ovan.

Domare
Distriktet behöver fler rallydomare! Kanske är det du eller någon du känner?
Vi kommer att starta en domarutbildning i vår, hör gärna av dig på vår mailadress ovan om du är intresserad så kan du vara med och påverka tidpunkten.

NM

Nordiskt Mästerskap i rallylydnad är planerat till Stockholm Hundmässa i Älvsjö 11-12 december 2021. Förberedelser pågår.

Verksamhet under 2020 och 2021

Verksamhetsberättelsen för 2020 finns här
PRELIMINÄR verksamhetsplan för 2021 finner du här

Regelrevidering

Vi kommer att delta i den uppskjutna Regelrevideringskonferensen 2021


Senaste aktiviteter & notiser

2021

 


2020

Ny domare i distriktet

Susanna Lönngren auktoriserades som domare i rallylydnad i oktober. Vi är jätteglada att få jobba med dig som domare framöver! 
Susannas bas är Stockholm Södra BK.

Vidareutbildning för instruktörer

Den 17 oktober  var det vidareutveckling på schemat. Caroline Svärd delade sina erfarenheter och kunskap med de instruktörer som ville få större verktygslåda att arbeta med på kurser. Härlig dag om än alldeles för lite tid för så mycket att prata om och delge varandra. 

Distriktsmästerskap

Distriktsmästerskap i rallylydnad i Stockholm gick av stapeln i september. Vi gratulerar Anne-Marie Folkesson Engström med Karisma som är Distriktsmästare i rallylydnad 2020. Anne-Marie kommer från Stockholm Södra BK.

DM’s statuter finns här

2021 års DM går preliminärt av stapeln i september på Stockholm Södra BK.


2019

Nya tävlingssekreterare i rally!

Distriktet har nov/dec 2019 fått fyra nya tävlingssekreterare som fullgjort utbildningen med bravur!
Tre stycken till är klara så när som på praktiktjänstgöring. Kul!

Listor på funktionärer

Inför nästa års tävlingar kanske ni behöver hjälp av funktionärer från andra klubbar? Låt oss hjälpas åt att hålla alla auktorisationer igång och erbjuda varandra plats som funktionärer på tävlingarna. Här finner du länkar till listor på några funktionärsroller (uppdaterade 19-12-13).

Nätverksmöte 19 november 2019

Årets andra möte för klubbarna i distriktet gick av stapeln den 19 november. Även denna gång glada, inspirerande  människor från många klubbar. Längst ner på sidan hittar du minnesanteckningarna.

Uppdatera funktionärer vid tävling!!

När en tävling arrangeras MÅSTE tävlingssekreteraren registrera samtliga funktionärer i SBK tävling. Om det inte sker (gäller oftast skrivare) riskerar funktionärer att tappa sin auktorisation då dessa går ut om man inte tjänstgjort inom 1 år (skrivare fr o m nästa år) eller 2 år (tävlingssekreterare). Det är informationen i SBK Tävling som är underlaget  för det.

Regelrevidering

Distriktets förslag till regelrevidering är inlämnad. Det arbetades fram med de klubbar som ville delta.

Djurens helg på Solvalla 24-25 aug

Rallylydnad deltog för första året med en Prova-på-bana där vi var ett gäng från flera klubbar som fanns tillgängliga för att visa vuxna och barn med eller utan hund. Många var intresserade och vi samlade namn på de som ville ha kontakt med närmaste klubb. Dessa är utskickade till respektive klubb som nu tar vid och kontaktar dessa potentiella medlemmar

Protokoll/minnesanteckningar

Nätverksmöte 19 november 2019

Årets andra möte för klubbarna i distriktet gick av stapeln den 19 november. Även denna gång glada, inspirerande  människor från många klubbar. Mycket engagerade diskussioner:) Roligt att vi blev lika många denna gång. Vi lämnade kvällen fulla av energi. Här hittar du minnesanteckningarna.

Nätverksmöte 28 maj 2019

I maj bjöd vi in alla SBK klubbar i distriktet till ett möte för att skapa ett samlingspunkt och ett nätverk mellan klubbarna och för att se vad ni förväntar er av oss som ansvariga på distriktsnivå.  Till vår glädje deltog många, 17 personer från 8 klubbar, det var informellt och väldigt trevligt. Minnesanteckningar 

Tidigare Minnesanteckningar 

Klicka här >>